Statele Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru ca noile sanctiuni economice impotriva Rusiei sa intre in vigoare de vineri.
Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, urmeaza sa explice in cursul zilei aceasta decizie, adoptata pentru a mentine presiunea asupra Moscovei, in pofida unei detensionari a situatiei in Ucraina, a adaugat una dintre sursele citate. Comisia Europeana anunta marti ca UE trebuie sa decida daca va aplica sau va suspenda noile sanctiuni economice adoptate impotriva Rusiei. In acelasi timp insa era invocata posibilitatea ca statele membre, dintre care multe se tem de o repercusiune a sanctiunilor asupra economiilor lor sau le considera inoportune dupa acordul de incetare a focului, sa isi acorde mai mult timp.

Pachetul de noi sanctiuni asupra caruia s-a convenit luni prevede in special restrangerea accesului la pietele de capital pentru marile companii petroliere si de aparare rusesti. Autoritatile ucrainene si separatistii au semnat vineri la Minsk un acord care prevede in primul rand o incetare a focului, respectat in general, in pofida acuzatiilor reciproce de incalcare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.