Serghei Lavrov acuza Statele Unite ale Americii ca folosesc Ucraina drept arena pentru o lupta geopolitica.

Potrivit ministrului rus, "subiectul ucrainean este pentru noi cel mai important, spre deosebire de Statele Unite, care considera Ucraina drept arena de lupta geopolitica pentru viitorul lumii". "I-am intrebat pe ministrii europeni si pe (secretarul de Stat american) John Kerry de ce Occidentul pledeaza pentru o incetare a focului imediata Afganistan sau Israel, iar in cazul Ucrainei nu procedeaza la fel, dar nu mi-au raspuns", a afirmat Lavrov, intr-un interviu pentru Itar-Tass.

"Nu am vrea ca Ucraina sa devina moneda de schimb", a subliniat seful diplomatiei ruse, afirmand ca "in prezent se intampla anume acest lucru, impotriva vointei Rusiei". Lavrov a declarat ca "unii parteneri occidentali se straduiesc sa foloseasca criza din Ucraina pentru a izola Rusia, in incercarea de a consolida influenta lor tot mat scazuta pe scena internationala".

El a indemnat la respectarea acordului incheiat vineri, la Minsk, intre fortele de la Kiev si separatisti. De asemenea, Lavrov a apreciat ca NATO "promoveaza ideea unei amenintari din partea Rusiei, pentru a-si justifica existenta". "Acum tarile baltice si Polonia cer NATO sa-si indrepte sistemul de aparare antiracheta impotriva Rusiei. Cine oare, sanatos la cap, s-ar gandi astazi ca putem invada Europa? Acest lucru este exclus!", a subliniat ministrul rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.