Pe "Marea Insula" a arhipelagului Hawaii a fost decretata stare de urgenta dupa eruptia unui vulcan a carui lava ameninta locuinte ce ar putea fi evacuate.
Primarul comitatului Hawaii, Billy Kenoi, a decretat stare de urgenta, joi, dupa ce o scurgere de lava a fost observata la vulcanul Kilauea, situat in sud-estul insulei. Scurgerea a ajuns la cel putin un kilometru si jumatate de zonele rezidentiale din apropiere.

"Vom lua aceste masuri pentru ca locuitorii nostri sa aiba timp sa se pregateasca pentru a-si evacua, in cazul in care scurgerea continua sa avanseze, de la Ka'ohe, in siguranta si in liniste, familiile si animalele domestice ", a declarat Billy Kenoi. Starea de urgenta le permite autoritatilor sa inchida drumurile pentru nerezidenti, cu scopul de a facilita, in caz de necesitate, evacuarea rapida a riveranilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.