Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat, vineri, ca NATO a aprobat mentinerea unei prezente continue aeriene, terestre si navale in partea estica a Aliantei, unde va exista un comandament special.

Rasmussen a anuntat ca NATO a aprobat, la summit-ul din Tara Galilor, un plan de raspuns rapid pentru a intari apararea colectiva a Aliantei si pentru a demonstra solidaritatea si determinarea aliatilor.

Secretarul general al NATO a mentionat ca in prezent mediul de securitate este foarte impredictibil - Rusia ataca Ucraina, in Orientul Mijlociu se manifesta violenta extrema, iar instabilitatea din Nordul Africii este in crestere, scrie MEDIAFAX.

"In aceste vremuri tulburi, NATO trebuie sa fie pregatita pentru a-si apara aliatii, pe toate tipurile de amenintari", a continuat Rasmussen.

"Am facut deja pasi imediati pentru a mari apararea noastra. Astazi, am decis ca vom mentine o prezenta continua si activitati in aer, pe teren si pe mare, in partea estica a Aliantei, prin rotatie", a anuntat Rassmusen.

Citeste si: NATO va avea o forta RAPIDA de interventie de cateva mii de militari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.