Potrivit declaratiei unui oficial ucrainiean, trupele ucrainene s-au retras, luni, de pe aeroportul din Lugansk, dupa ce au fost tinta tirurilor de artilerie ale armatei ruse.
"Militarii ucraineni au primit ordin (sa se retraga) si s-au retras de pe aeroportul din Lugansk si din satul Gheorghiivka", situat la aproximativ 18 kilometri sud de Lugansk, a declarat oficialul ucrainiean Andrii Lisenko in cursul unei intalniri cu presa. "Avand in vedere precizia tirurilor, este vorba despre militari profesionisti din fortele armate ruse", a afirmat el.

Anterior, ministrul ucrainean al Apararii, Valeri Gheletei, afirmase ca trupele rusesti sunt prezente la Donetk si Lugansk, capitalele regionale ale estului Ucrainei. "Trupe rusesti au aparut nu numai la Donetk, ci si in zona aeroportului din Lugansk. Ele sunt prezente si in alte orase", a declarat duminica seara ministrul intr-un interviu acordat postul de televiziune Inter. "Suntem in razboi cu Rusia si Rusia este cea care decide ce se intampla in Donbas", bazin minier ce include regiunile Donetk si Lugansk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.