Serghei Lavrov, ministrul al Afacerilor Externe, spune ca nu va exista nici o inteventie militara in Ucraina.

El a mai precizat si faptul ca o incetare a focului imediata si fara conditii prealabile" trebuie discutata la negocierile prevazute in Belarus, relateaza AFP, citati de MEDIAFAX.
"Nu va fi nicio interventie militara, suntem in favoarea unei rezolvari pasnice a acestei crize grave, a acestei tragedii", a declarat Lavrov in cadrul unei intalniri cu studentii rusi. "Tot ceea ce facem vizeaza doar progresul unei abordari politice" in rezolvarea situatiei din Ucraina, unde au loc lupte intre armata ucraineana si rebelii prorusi, a subliniat ministrul.

El a apreciat ca "o incetare a focului imediata si fara conditii prealabile" ar trebui sa faca obiectul discutiilor de la Minsk unde se reuneste luni un "grup de contact" in privinta crizei din Ucraina, ce include in special reprezentanti ai Kievului, Rusiei si Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). Unul sau mai multi reprezentanti separatisti prorusi ar trebui sa fie, de asemenea, prezenti la aceasta reuniune.

In acelasi moment, Comisia Europeana trebuie sa inceapa sa lucreze la noi sanctiuni impotriva Rusiei, acuzata de occidentali ca a mobilizat trupe in sprijinul separatistilor si vizata deja de numeroase sanctiuni europene si americane.

Citeste si VIDEO Rusia si Ucraina au facut schimb de prizonieri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.