McDonald's a inchis deja 12 restaurante in Rusia din cauza tensiunilor dintre Moscova si Tarile din Vest.

Agentia pentru Protectia Consumatorului, Rospotrebnadzor, a invocat incalcari ale regulilor de sanatate publica de catre restaurantele McDonald's drept motive pentru inchiderea lor, insa momentul ales pentru luarea acestor masuri a condus la perceperea acestora ca o razbunare la adresa SUA.

"Este vorba despre o razbunare a Rusiei fata de sanctiunile impuse de Vest - mai intai a fost interdictia importurilor, acum McDonald's, care este un simbol al Statelor Unite", a declarat Sabina Mukhamedzhanova, manager de fonduri la Promsvyaz Asset Management din Moscova. Pe de alta parte, si atitudinea consumatorilor se schimba. Tot mai multi rusi sunt convinsi ca restaurantele McDonald's vand mancare care dauneaza sanatatii si ca merita inchise, a afirmat Yulia Bushueva, director la firma de investitii Arbat Capital.

Rusii se razbuna

Atitudinea din prezent este total contrara celei de la inceputul anilor '90, cand deschiderea primului restaurant McDonald's din piata Puskin a reprezentat un simbol al posibilitatii de crestere a statului rus, a explicat Bushueva. Inclusiv primul restaurant McDonald's deschis in Rusia, in 1990, este inchis temporar.

Peste 100 de restaurante sunt inspectate de catre autoritati in prezent, astfel ca exista posibilitatea ca numarul restaurantelor inchise sa creasca. Compania americana a anuntat ca va face apel la sentinta de inchidere a restaurantelor dictata de instantele judecatoresti din Rusia, la sesizarea facuta de agentia nationala Rospotrebnadzor. "Nu suntem de acord cu decizia Curtii. Vom continua sa avem grija de angajatii nostri si vom face tot posibilul pentru a duce mai departe succesul afacerii McDonald's din Rusia", a comentat compania intr-un comunicat.

McDonald's detine 440 de restaurante pe teritoriul Rusiei, potrivit datelor furnizate de companie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.