Doi oficiali rusi Mihail Sorin si secretarul Andrei Golovanov au fost dati disparuti vineri, in Ucraina.

"Ministerul de Interne de la Kiev a negat ca fortele ucrainene ar fi retinut doi angajati ai ambasadei ruse de la Kiev. Ambasada mentioneaza ca anterior ministerul ucrainean a recunoscut ca diplomatii au fost retinuti. Luand in considerare declaratiile contradictorii ale Kievului, ambasada Rusiei in Ucraina anunta oficial ca atasatul diplomatic Mihail Sorin si secretarul Andrei Golovanov sunt dati disparuti", potrivit unui comunicat al reprezentantei ruse.

Anterior, Rusia a anuntat ca mai multi membri ai personalului ambasadei ruse la Kiev au fost retinuti joi si a cerut eliberarea imediata a acestora. Conform ministerului, "o alta actiune revoltatoare impotriva garzilor de securitate din cadrul ambasadei ruse, inclusiv a garzii personale a ambasadorului", a avut loc la Kiev joi. Acestia au fost detinuti la iesirea dintr-o cafenea, sub pretextul fals ca ar avea grenade, in pofida faptului ca au prezentat pasapoartele diplomatice, a precizat sursa citata.

"Cerem eliberarea imediata a membrilor personalului diplomatic si prevenirea oricaror incalcari viitoare ale conventiilor internationale privind imunitatea diplomatica", a adaugat minister.

Citeste si Putin ameninta: Rusia este o mare putere nucleara


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.