Numarul victimelor din confruntarile dintre armata si rebeli prorusi in estul Ucrainei s-a dublat in ultima luna conform unui raport intocmit de ONU.

Acest raport, realizat de o misiune subordonata Inaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, este deja al cincilea cu privire la situatia din Ucraina de la inceputul crizei. Raportul se refera la perioada 16 iulie-17 august, cand au fost inregistrati, de asemenea, 5.956 de raniti.

"Bilantul total s-a dublat comparativ cu raportul precedent, publicat in urma cu o luna
", a subliniat Inaltul Comisariat, conform MEDIAFAX. La 26 iulie, bilantul estimat de biroul Inaltului Comisar era de 1.129 de morti. Bilantul include victimele inregistrate in randul fortelor armate, gruparilor armate si al populatiei civile. ONU a denuntat in repetate randuri utilizarea de armament greu, de catre separatistii prorusi si armata ucraineana, in zonele locuite, afirmand ca informatiile privind intensificarea luptelor in regiunile Donetk si Lugansk sunt extrem de alarmante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.