O coloana de blindate rusesti inainteaza in partea de sud-est a Ucrainei, unde s-a deschis un nou front, potrivit unui anunt facut de armata ucraineana.

"Avem informatii cu privire la inaintarea unei coloane alcatuite din 100 de vehicule, inclusiv tancuri, blindate, lansatoare multiple de rachete de tip Grad pe drumul catre Starobeseve-Telmanove", a precizat centrul de presa al Statului Major al operatiunii ucrainene in estul tarii, intr-un comunicat. Aceasta coloana "marcata cu un triunghi sau un cerc alb" se indreapta catre localitatea Telmanove, situata al aproximativ 20 de kilometri de frontiera rusa si la aproximativ 80 de kilometri sud de Donetk, un bastion al rebelilor prorusi.

Zeci de BLINDATE si TANCURI a trecut frontiera dinspre Rusia in sudul Ucrainei

Telmanove se afla la aproximativ 40 de kilometri nord de Novoazovsk, unde autoritatile ucrainene au afirmat ca au oprit alta coloana de blindate rusesti. Fortele armate ucrainene si separatisti prorusi erau implicate marti in tiruri de artilerie, iar cu o zi inainte in lupte terestre.

Rebelii prorusi au anuntat luni lansarea unei contraofensive la sudul bastionului lor de la Donetk, aparent intr-o tentativa de a prinde armata ucraineana intr-un cleste. Potrivit armatei ucrainene, alta coloana, alcatuita din sase lansatoare de rachete de tip Grad si camioane cu combatanti la bord a efectuat o incursiune de pe teritoriul Rusiei in localitatea Dibrovka, situata la 110 kilometri est de Donetk.

Majoritatea vehiculelor blindate din convoiul care a trecut luni frontiera dinspre Rusia in sudul Ucrainei au fost distruse de artileria si aviatia militara ucraineana, a anuntat serviciul de presa al armatei, citat de agentia Ukrinform.
Moscova califica drept "razboi informational" afirmatiile presei occidentale cu privire la prezenta unor trupe rusesti in Ucraina, a declarat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.