Epidemia de Ebola a provocat pana in prezent moartea a 120 de membri ai personalului medical, iar in cele trei tari cele mai afectate de acest virus -Liberia, Guineea si Sierra Leone- exista doar unul sau doi medici la 100.000 de locuitori, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii.

"Pana in prezent, peste 240 de membri ai personalului medical au contractat boala in Guineea, Nigeria si Sierra Leone, si peste 120 au murit", a precizat OMS intr-un comunicat.

Mai multi factori stau la baza numarului mare de personal infectat, potrivit OMS, care mentioneaza lipsa de echipament de protectie individual (masti si manusi) si folosirea gresita a acestora, numarul insuficient de medici, care, din cauza suprasolicitarii, risca sa comita greseli.

"Epidemia actuala este diferita", a insistat OMS, explicand ca medicii si locuitorii din tarile afectate nu sunt "familiari cu aceasta boala", care face sa predomine "teama in sate si orase intregi".

"Primele simptome ale mai multor boli infectioase din regiune, cum ar fi malaria, febra tifoida si febra Lassa, sunt asemanatoare celor provocate de Ebola. Pacientii infectati au de cele mai multe ori nevoie de asistenta medicala de urgenta. Medicii si asistentele ar putea sa nu aiba niciun motiv sa banuiasca ca este vorba despre Ebola si nu vad necesitatea de a lua masuri de protectie", adauga OMS.

Potrivit celui mai recent bilant al OMS publicat la 20 august, febra hemoragica a provocat in total moartea a 1.427 de persoane - 624 in Liberia, 406 in Guineea, 392 in Sierra Leone si 5 in Nigeria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.