Agentia rusa pentru protectia consumatorului (Rospotrebnadzor) din regiunea Sverdlovsk sustine ca marca de whisky american Jack Daniel's contine o substanta care poate fi folosita si ca insecticid, relateaza postul de radio RFE/RL.

De altfel, biroul regional al Rospotrebnadzor a anuntat ca marcile de whisky Jack Daniel's si Jim Beam nu indeplinesc normale sanitare si a ordonat companiilor regionale sa suspende vanzarea produselor.

In replica, reprezentantii Jack Daniel's au respins acuzatiile cu privire la calitatea produselor.

Acuzatiile intervin in conditiile in Agentia rusa pentru protectia consumatorului a decis joi inchiderea a trei restaurante McDonald's din Moscova, pentru "numeroase incalcari ale normelor sanitare".

Presiunea asupra produselor americane din Rusia a luat amploare, dupa ce Moscova a interzis pentru un an importurile unor produse alimentare din Statele Unite, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia, drept raspuns la sanctiunile impuse de Occident pentru criza din Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.