Ministrul ucrainean al Economiei Pavlo Seremeta, implicat intr-un conflict cu premierul, si-a anuntat demisia joi, in contextul in care tara este devastata de un conflict sangeros in partea de est si este afectata de o grava criza economica.

"In loc sa lupt impotriva sistemului de ieri, am decis sa lucrez cu oamenii care vor crea sistemul de maine", a scris el pe pagina de Facebook.

Seremeta a explicat joi presei ca "linia rosie" a fost incalcata miercuri, cand Guvernul a numit un reprezentant comercial, pe Valeri Piatnitki, sfidand dezacordul ministrului Economiei, in subordinea caruia se afla.

Demisia urmeaza sa fie supusa aprobarii Parlamentului, pentru a-si produce efectul.

Un economist format in Statele Unite, Pavlo Seremeta, in varsta de 43 de ani, dar si ministerul pe care-l conduce au fost criticati saptamana aceasta de catre premierul Arseni Iateniuk, care considera reformele intreprinse insuficiente.

"Nu sunt satisfacut de viteza si de amploarea reformelor", intr-un moment in care "separatistii sustinuti de Rusia fac totul sa sugrume economia ucraineana", distrugand infrastructura in estul industrializat si provocand prejudicii care se ridica la miliarde de dolari, a declarat miercuri Iateniuk, intr-o sedinta de Guvern.

Aflata intr-o recesiune aproape neintrerupta de peste doi ani, Ucraina s-ar putea confrunta cu o contractare de 6,5% a PIB-ului in acest an, potrivit Fondului Monetar International (FMI), care a salvat economia ucraineana de la asfixie acordand Kievului o linie de credit in valoare de 17 miliarde de dolari, in cadrul unui plan international in valoare de 27 de miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.