Pentagonul intentioneaza sa trimita inca "cel putin 300" de militari americani in Irak la cererea Departamentului de Sat, a anuntat miercuri un oficial de rang inalt american, sub acoperirea anonimatului.

Aceste trupe suplimentare, care ar urma sa ajute la protejarea instalatiilor diplomatice americane, ar ridica la aproximativ 1.150 numarul militarilor si consilierilor militari americani prezenti in Irak, in contextul in care aceasta tara lupta impotriva jihadististilor din cadrul gruparii Statul Islamic (SI).

Intrebata in legatura cu cererea Departamentului de Stat, Marie Harf, o purtatoare de cuvant a diplomatiei americane, a spus ca nu este la curent cu aceasta informatie.

La ora actuala, aproape 850 de militari si consilieri militari americani sunt mobilizati in Irak, dupa peste doi ani si jumatate de la retragerea trupelor Statelor Unite. Ei au fost mobilizati atat pentru a proteja personalul si cladirile diplomatice americane, cat si pentru a sprijini armata irakiana si fortele kurde peshmergas fata de extremistii sunniti, autorii unui avans fulger in nordul Irakului incepand din iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.