Kievul a acuzat luni separatistii prorusi ca au tras cu lansatoare multiple de rachete de tip Grad asupra unui convoi de refugiati, in apropiere de Lugansk, provocand moartea a "numeroase" persoane, inclusiv femei si copii.

"Rebelii au tras asupra unui convoi de refugiati in apropiere de Lugansk, pe drumul dintre Hriasciuvate si Novosvitlivka, cu (lansatoare multiple de rachete de tip) Grad si mortiere livrate de Rusia", a declarat purtatorul de cuvant militar Andrei Lisenko.

"Numerosi civili au fost ucisi, inclusiv femei si copii", a adaugat el, fara a fi in masura sa precizeze numarul victimelor.

Atacul a avut loc in jurul orei locale 09.40 (09.40, ora Romaniei), a mai afirmat acesta.

Conform purtatorului de cuvant, convoiul se deplasa printr-un coridor umanitar la nord de Lugansk, bastion al separatistilor prorusi, pe unde peste 1.800 de persoane au fugit din acest oras in doua zile. Localitatea Hriasciuvate a fost recucerita de fortele ucrainene, dar rebelii au contraatacat si convoiul s-a regasit, luni dimineata, "in plina zona de lupte", a mentionat Lisenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.