Barbati inarmati au atacat un centru de izolare a bolnavilor de Ebola, la Monrovia, capitala Liberiei, provocand fuga a aproximativ 20 de pacienti, au anuntat duminica surse concordante.

"Au spart usile si au jefuit locul. Bolnavii au fugit toti", a declarat Rebecca Wesseh, o martora la acest incident, care a avut loc in noaptea de sambata spre duminica.

Declaratiile martorei au fost confirmate de catre locuitori si secretarul general al lucratorilor din Sanatate in Liberia George Williams.

Potrivit lui Williams, 29 de bolnavi de Ebola au fost admisi in Centru, unde primeau ingrijiri preliminare in vederea evacuarii intr-un spital. O incertitudine ramanea, totusi, cu privire la numarul de pacienti care au fugit, scrie mediafax.

"Erau testati pozitiv cu Ebola", a declarat el, adaugand, fara sa faca alte precizari, ca noua au murit.

Barbati, majoritatea tineri, inarmati cu bate, au patruns cu forta in liceul de la periferia Monroviei in care se afla Centrul anti-Ebola, a declarat Rebecca Wesseh. Ea a adaugat ca acestia strigau sloganuri ostile fata de presedinta liberiana Ellen Johnson Sirleaf si au dat asigurari ca "nu mai exista Ebola" in tara. Atacul a provocat fuga bolnavilor si infirmierelor, a adaugat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.