Tiruri intense de armament greu au afectat joi mai multe cladiri din centrul orasului ucrainean Donetk, inclusiv o universitate si sediul Parchetului ocupat de separatistii prorusi.

Un obuz a cazut asupra Universitatii Politehnice, ranind un profesor. Un alt obuz a atins acoperisul Parchetului regional, ocupat de reprezentantii "Republicii Populare Donetk", autoproclamata.

Potrivit colaboratorilor universitatii, doua persoane au fost ucise de aceste tiruri, un sofer si o trecatoare.

O jurnalista AFP a vazut doua obuze ramase neexplodate in fata unui centru comercial. Cartierul a fost incercuit de separatisti inarmati, care au precizat ca alte doua obuze au cazut asupra sediului politiei, de asemenea ocupat de rebeli.

Explozii puternice se auzeau la intervale regulate de timp. Primaria din Donetk le-a cerut locuitorilor sa nu iasa pe strazi, subliniind ca se pot auzi "in toate cartierele orasului explozii si salve de armament greu".

Intr-un raport de la sfarsitul lui iulie, ONU a acuzat separatistii prorusi si fortele guvernamentale ucrainene ca folosesc "armament greu" in zonele locuite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.