Un spital australian si-a prezentat scuze, joi, dupa ce a anuntat din greseala medicii de familie a 200 de pacienti ca acestia au decedat, desi ei erau in viata.

Austin Hospital din Melbourne si-a dat seama de eroare dupa cateva ore si a contactat imediat medicii respectivi pentru a-i informa ca este o greseala.

Unul dintre ei a avut totusi timp sa sune un membru al familiei unui pacient pentru a-i transmite condoleante, potrivit cotidianului Herald Sun.

Grupul Austin Health a afirmat ca trimiterea notelor la 30 iulie este rezultatul unei "erori umane", comise in urma unei schimbari a procedurilor informatice. Cei 200 de pacienti erau de fapt pe lista externarilor.

"Problemele legate de informatica nu pot in niciun caz sa prejudicieze ingrijirile pe care le primesc pacientii si nici increderea in sistemul de sanatate", a reactionat presedintele Asociatiei medicilor australieni din statul Victoria, Tony Bartone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.