Ucraina nu va permite sa patrunda pe teritoriul sau "niciun convoi umanitar al lui (Vladimir) Putin" destinat regiunilor din estul tarii devastate de conflict, a declarat miercuri ministrul de Interne Arsen Avakov.

"Niciun «convoi umanitar» al lui Putin nu va trece prin regiunea Harkov", in nord-estul tarii, aflata sub controlul Guvernului de la Kiev si evocata de catre Moscova ca punct de intrare pe teritoriul ucrainean.

"O asemenea provocare cinica a agresorului teritoriului nostru este inacceptabila", a adaugat el, intr-un mesaj postat pe Facebook.

Convoiul rusesc cu un ajutor destinat populatiei afectate de confruntari armate in estul Ucrainei isi continua miercuri drumul, in sudul Rusiei, catre frontiera, in pofida avertismentelor si ingrijorarii Kievului si Occidentului, a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de Externe.

Din coloana, care are o lungime de peste trei kilometri, fac parte aproximativ 280 de camioane, potrivit ministerului. Diplomatia rusa a anuntat, intr-un comunicat publicat marti seara, ca este vorba despre 262 de camioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.