Presedintele american, Barack Obama, a facut apel la calm si la dialog, dupa uciderea unui tanar de culoare de catre un politist, la Ferguson (Missouri).

"Moartea lui Michael Brown este dureroasa. Eu si Michelle transmitem sincere condoleante familiei sale si comunitatii", a afirmat Obama, potrivit unui comunicat, reamintind ca FBI a lansat o ancheta federala, in paralel cu cea initiata de politia locala, pentru a face lumina asupra acestui incident, anunta MEDIAFAX.

Recunoscand ca "evenimentele din ultimele zile au provocat tensiuni", presedintele a indemnat la dialog si intelegere.

Revolte au izbucnit, iar magazine au fost jefuite in noaptea de duminica spre luni in acest oras de la periferia Saint-Louis, dupa uciderea cu o zi inainte a lui Michael Brown, in varsta de 18 ani, de catre un politist. Doi politisti au fost raniti, iar 32 de persoane au fost arestate pentru jefuirea unor magazine.

Versiunile despre circumstantele decesului tanarului difera. Potrivit unui martor, Michael Brown mergea pe strada, iar un agent de politie s-a luat de el si a tras asupra adolescentului in timp ce acesta avea mainile ridicate. Potrivit politiei, Michael Brown a fost ucis dupa ce a agresat un politist pe care ar fi incercat sa-l dezarmeze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.