Consiliul ucrainean pentru Securitate le-a recomandat locuitorilor din Donetk si Lugansk sa paraseasca orasele prin coridoarele organizate de militari ucraineni.

"Ne adresam tuturor locuitorilor pasnici cu indemnul de a parasi temporar aceste orase, deoarece acolo se va desfasura o operatiune antiterorista", a declarat purtatorul de cuvant al SNBO, Andrei Lisenko, citat de MEDIAFAX.

Potrivit lui Lisenko, militarii ucraineni sunt dispusi sa-i ajute pe locuitorii care vor sa paraseasca regiunea.

"Suntem dispusi sa oferim mijloacele de transport necesare pentru evacuarea persoanelor din aceste localitati", a adaugat el, subliniind totusi ca armata ucraineana nu va lansa tiruri asupra locuintelor.

"Nu procedam ca militarii rusi in Caucaz, care distrugeau orasul din temelii, pentru a arbora un mic drapel", a subliniat purtatorul de cuvant.

La randul sau, "premierul Republicii Populare Donetk", Aleksandr Zaharcenko a anuntat ca insurgentii planifica o "ofensiva la scara larga" in regiune, relateaza agentia rusa RIA Novosti, in editia electronica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.