Tornade si furtuni au afectat duminica jumatatea sudica a Belgiei, provocand ranirea a 33 de persoane in satul Marbay din provincia Luxemburg si numeroase pagube materiale.

O tornada s-a produs duminica in satul Marbay din provincia belgiana Luxemburg, unde se desfasura un targ de vechituri, provocand ranirea a 33 de persoane, dintre care patru grav. Mici tornade, care au provocat pagube materiale, au avut loc si in Gozée (Thuin, provincia Hainaut) si la Waret-l'Evêque (provincia Liege), unde au fost avariate aproximativ 15 case.

Un cort ridicat pentru acest targ a fost rasturnat de vant. Pompierii, Crucea Rosie si Protectia Civila s-au mobilizat imediat, iar ranitii, majoritatea cu fracturi de coaste sau rani la fata, au fost transferati dupa incident catre clinicile Libramont si Arlon.

"Aceste persoane sunt inca spitalizate si vor ramane internate pentru cateva zile", dar sunt in afara pericolului, a declarat luni primarul localitatii.

Pagube au fost semnalate si in restul satului, unde acoperisurile a doua case au fost partial spulberate de rafalele de vant. Pompierii din orasul Namur, capitala provinciei cu acelasi nume, au fost nevoiti sa intervina in numeroase randuri dupa ploile abundemte de duminica seara. In urma furtunii, acoperisurile unor case au fost distruse, in timp ce mai multe cabluri electrice au cazut.

La randul lor, pompierii din Thuin, in provincia Hainaut, au avut circa zece interventii, duminica, in urma furtunii care a afectat regiunea. Potrivit locuitorilor, o mica tornada s-a abatut asupra cartierului Gozée, a smuls acoperisurile a doua case si a distrus o veranda in care se aflau doi copii. Acestia din urma nu au fost raniti, dar pagubele materiale sunt importante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.