Liderii insurgentilor separatisti prorusi din estul Ucrainei au anuntat ca sunt dispusi sa accepte un armistitiu cu Kievul,

"Suntem pregatiti pentru un armistitiu, pentru a evita un dezastru umanitar in regiunea Donbas", a declarat Aleksandr Zaharcenko, noul "premier" al autoproclamatei "Republici populare Donetk", citat de MEDIAFAX.

Zaharcenko a avertizat, potrivit Reuters, ca orasul Donetk, principalul fief al insurgentilor, risca sa ramana fara apa, alimente si electricitate. Insa liderul rebel sustine ca insurgentii sunt pregatiti sa apere orasul.

"In eventualitatea unui asediu asupra orasului, numarul victimelor va creste simtitor. Nu exista culoare umanitare. Nu avem provizii de medicamente, iar alimentele sunt pe sfarsite", a spus Zaharcenko.

Administratia de la Kiev a propus in mai multe randuri un armistitiu, conditionat insa de predarea armelor de catre insurgenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.