Oficialii de pe aerportul Gatwick din Londra au izolat un avion care venea din Gambia si echipajul acestuia, dupa ce o femeie a murit la scurt timp dupa aterizare, generand temeri ca ar putea fi infectata cu virusul Ebola,

Femeia in varsta de 70 de ani s-a prabusit pe aeroport si ulterior a decedat. Testele efectuate au aratat insa ca ea nu era infectata cu Ebola. Femeia nu a prezentat niciun simptom in timpul zborului, dar a inceput sa se simta rau dupa aterizare.

Aeronava apartinand companiei GambiaBird, precum si echipajul si lucratorii de pe aeroport au fost "izolati" pentru o perioada de timp, a precizat o purtatoare de cuvant a autoritatilor aeroportuare.

"Ieri dimineata (duminica, n.red.) o pasagera a inceput sa se simta rau dupa debarcarea unui zbor ce venea din Gambia pe aeroportul Gatwick si din nefericire a decedat la spital", a declarat medicul Brian McCloskey, conform MEDIAFAX.

"Nu exista riscuri in privinta sanatatii altor pasageri sau a echipajului, deoarece pasagerul (decedat) nu a avut simptome in timpul zborului. Era foarte improbabil sa fie un caz de Ebola dar s-au efectuat teste ca masura de precautie, iar acestea au fost negative", a precizat el.

Femeia a inceput sa transpire puternic si sa vomite la aterizare, generand un raspuns de urgenta din partea paramedicilor si a personalului aeroportului. Femeia a murit la East Surrey Hospital din Redhill, care a efectuat si testul de Ebola.

"Avand in vedere originea zborului, spitalul a efectuat teste de Ebola si alte boli infectioase ca masura de precautie. Testele s-au dovedit negative", a precizat o purtatoare de cuvant a autoritatilor aeroportuare din Gatwick. "Ca masura de precautie, avionul a fost izolat, ca si personalul relevant al companiei aeriene si al aeroportului", a adaugat ea.

Peste 700 de persoane au murit in Guineea, Sierra Leone si Liberia in cadrul epidemiei de Ebola.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.