KGB-ul de la Tiraspol a dezmintit vineri informatii aparute in presa ucraineana cu privire la tiruri de arme automate efectuate de pe teritoriul Transnistriei in directia militarilor ucraineni, relateaza agentia Novosti PMR, in pagina electronica.

Serviciul insista, de asemenea, ca nu a trimis avioane fara pilot sa survoleze teritoriul ucrainean, scrie MEDIAFAX.

"Nu au existat tiruri din partea Transnistriei spre teritoriul Ucrainei. Nu am trimis aparate de zbor pentru a survola Ucraina", afirma KGB-ul, potrivit unui comunicat.

"Mai mult decat atat, politistii de frontiera transnistreni respecta cu strictete ordinul de a «nu ceda provocarilor», in pofida faptului ca Tiraspolul a raportat tiruri asupra vamesilor transnistreni de pe teritoriul Ucrainei", mentioneaza serviciul de securitate de la Tiraspol.

KGB-ul a calificat informatiile aparute in presa ucraineana drept "provocari" care au scopul de a "destabiliza situatia in zona de frontiera si de a crea panica in randul populatiei din regiunile ucrainene Odesa si Vinnita".

"Mentionam ca oficiali ucraineni au declarat anterior ca Transnistria ar pregati un atac asupra Ucrainei, insa aceste afirmatii sunt neintemeiate", subliniaza serviciul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.