- Rusia cere Ucrainei inceteze tirurile asupra teritoriului suveran rus si sa garanteze securitatea observatorilor OSCE, a anuntat Ministerul rus de Externe, denuntand atacuri de pe teritoriul ucrainean contra unor puncte vamale ruse, relateaza agentia Itar-Tass, in editia electronica, citata de MEDIAFAX.

Potrivit diplomatiei ruse, "pe 29 iulie, angajati ai punctului vamal rus Gukovo au fost vizati de tiruri efectuate cu lansatoare de grenade si arme automate ale militarilor ucraineni".

"Se pare ca autoritatile de la Kiev se tem de prezenta unei misiuni o observatorilor OSCE la Gukovo, chemata sa monitorizeze situatia la frontiera ruso-ucraineana", apreciaza Moscova.

"Cerem Kievului sa inceteze tirurile asupra teritoriului suveran al Federatiei Ruse si sa garanteze securitatea observatorilor internationali", a afirmat Ministerul rus de Externe.

Ulterior, serviciile vamale ruse au anuntat evacuarea a peste 120 de persoane la punctul vamal Matveev-Kurgan, la ora 23.00 (00.00, ora Romaniei), dupa tiruri tiruri pe teritoriul ucrainean in apropiere de frontiera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.