Justitia franceza a deschis o ancheta preliminara impotriva lui Nicolas Sarkozy, suspectat in legatura cu o finantare ilegala a campaniei sale in alegerile prezidentiale din 2007, scrie coridianul Aujourd'hui en France/Le Parisien in editia de marti.

Alta ancheta este deja in curs, cu privire la campania prezidentiala din 2012 a fostului sef de stat.

Potrivit cotidianului, care nu citeaza surse, procurorul Parisului a "deschis foarte discret, la inceputul lui iulie", o noua ancheta preliminara care-l vizeaza atat pe Nicolas Sarkozy, cat si partidul sau UMP (dreapta, in opozitie), care traverseaza o perioada dificila, in legatura cu suspiciuni privind finantarea ilegala a campaniei de acum sapte ani.

O prima perchezitie a fost efectuata pe 8 iulie, in urma deschiderii acestei anchete aflate in "faza incipienta", potrivit ziarului.

Potrivit publicatiei, "investigatiile vizeaza un presupus sistem de facturi false" care ar fi permis "decontarea frauduloasa a unor cheltuieli de campanie ale candidatului de catre partidul sau".

Aceste investigatii seamana cu cele deja efectuate incepand de la 27 iunie si care vizeaza presupuse fapte de delapidare in cursul campaniei din 2012, in urma careia Sarkozy a fost infrant in alegerile prezidentiale.

La fel ca in aceasta ancheta - numita de presa "dosarul Bygmalion", dupa numele unei firme care a facturat cheltuielile pentru UMP - "o firma implicata in campania din 2007 ar fi facturat diverse servicii UMP-ului, desi acestea erau prestate pentru candidatul Ssarkozy", potrivit cotidianului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.