Perioada in care imigranti din Uniunea Europeana (UE) in Marea Britanie care nu au sanse reale sa-si gaseasca un loc de munca in aceasta tara pot sa ceara ajutoare sociale urmeaza sa fie redusa cu jumatate, la trei luni.

Intr-un articol publicat in ziarul The Daily Telegraph, premierul conservator David Cameron scrie ca un control al imigratiei este "vital" in planurile Guvernului. El a subliniat ca este necesar ca sistemul imigratiei sa-i "plaseze pe britanici pe primul loc". Partidul Laburist, aflat in opozitie, a denuntat o exagerare a numarului de romani si bulgari care ar veni in Marea Britanie si a acuzat Executivul ca nu face suficient impotriva imigratiei ilegale.

Cameron urmeaza sa-si prezinte noile masuri intr-o vizita pe care o va efectua marti, in cursul careia doreste sa-i vada la lucru pe ofiterii care se ocupa de imigratie.

In articolul din The Daily Telegraph, Cameron acuza Guvernul anterior laburist ca a prezidat un sistem al bunastarii care a "atras imigranti pentru motive gresite". El citeaza o serie de masuri care au intrat recent in vigoare si care vizeaza abuzuri - ca de exemplu acordarea de noi puteri in anularea permiselor de conducere auto celor care nu au dreptul de a se afla in tara - prezentandu-le drept o dovada a faptului ca Guvernul cladeste un "sistem al imigratiei care-i plaseaza pe britanici pe preimul loc".

"Ne asiguram ca oamenii vin pentru motivele corecte, ceea ce a insemnat vizarea (masurilor) din sistemul ajutoarelor sociale care atrag ca un magnet", scrie Cameron. "Schimbam reglementarile astfel incat nimeni sa nu poata sa vina in aceasta tara si sa se astepte sa primeasca ajutor imediat. Ei trebuie sa astepte cel putin sase luni", afirma premierul.

"Iar astazi anuntam ca reducem perioada in care oamenii pot cere aceste ajutoare. Europeni aflati in cautarea unui loc de munca puteau solicita ajutor pentru cautarea unui loc de munca (JSA) ori ajutoare pentru copii timp de maximum sase luni, a caror plata era intrerupta in cazul in care nu aveau perspective foarte clare in gasirea unui loc de munca", scrie Cameron, precizand ca "vom reduce perioada la trei luni, spunand foarte clar ca nu te poti astepta sa vii in Marea Britanie si sa primeste ceva daca nu dai nimic".

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Guvernul a inasprit criteriile in baza carora imigrantii din UE sunt eligibili in acordarrea unor ajutoare sociale, in urma unor presiuni politice. El a anuntat in ianuarie ca imigrantii din UE vor putea sa solicite ajutor abia la trei luni dupa ce au sosit in tara si ca sunt eligibili pentru acordarea JSA timp de sase luni daca au perspective reale sa-si gaseasca de lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.