Uniunea Europeana a decis luni sa inghete activele unui om de afaceri rus, acuzat ca a beneficiat de pe urma anexarii Crimeei.

Decizia a fost luata in cursul unei reuniuni a ambasadorilor din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, ea urmand sa fie confirmata marti in urma unor consultari.

Uniunea Europeana va sanctiona, de asemenea, trei entitati economice active din Crimeea si lideri ai miscarilor separatiste din estul Ucrainei, a precizat sursa citata.

Identitatile persoanelor si entitatilor vizate de sanctiuni vor fi publicate miercuri, in Jurnalul Oficial al UE.

Autoritatile germane au insistat asupra sanctionarii oligarhilor. "Trebuie sa le inghetam conturile bancare in capitalele europene si sa le retrage autorizatiile de calatorie", a anuntat sambata vicecancelarul german Sigmar Gabriel. "Trebuie sa facem acest lucru saptamana viitoare", a insistat el.

"Liderii europeni sunt constienti de riscurile unor represalii din partea conducerii din Rusia", a declarat o sursa apropiata de negocierile asupra unor noi sanctiuni, citata de MEDIAFAX.

"Putin va incerca sa-i divizeze pe europeni si actiunea sa va fi un test pentru unitatea Uniunii Europene", a adaugat aceasta sursa.

Uniunea Europeana a plasat deja pe lista neagra 87 de persoane si 20 de entitati ruse carora le sunt interzise vizele de intrare pe teritoriul european si ale caror conturi sunt inghetate in UE.

Liderii UE si-au inasprit pozitia fata de Rusia dupa prabusirea, la jumatatea lui iulie, a unui avion malaysian in estul Ucrainei, atribuita unui tir cu racheta al separatistilor prorusi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.