13 civili, inclusiv doi copii, au fost ucisi duminica la Gorlivka, unul dintre bastioanele separatiste proruse, un oras situat la aproximativ 45 de kilometri de Donetk, unde au fost semnalate tiruri cu lansatoare de rachete multiple de tip Grad asupra unor cartiere locuite, relateaza AFP.

"Potrivit primelor informatii, 13 persoane au fost ucise, inclusiv un copil in varsta de un an si unul in varsta de cinci ani", a anuntat administratia regionala intr-un comunicat.

"Activitatea serviciilor de urgenta este perturbata de tiruri regulate", potrivit aceleiasi surse, scrie MEDIAFAX.

Un purtator de cuvant militar ucrainean a anuntat anterior ca aveau loc tiruri cu lansatoare de rachete de tip Grad asupra unor cartiere locuite de la Gorlivla, atribuindu-le rebelilor prorusi.

"Eram la piata, cand oameni din DNR ("republica populara" de la Donetk) ne-au spus ca vor avea loc tiruri importante si ca este necesar sa plecam", a declarat telefonic pentru AFP Liudmila, o locuitoare de la Gorlivka.

Aproximativ "20 de minute mai tarziu au inceput tirurile. Primul a venit din interiorul orasului, iar dupa aceea veneau din toate partile. Nu mai intelegem nimic", a continuat ea.

"In parc, am vazut un barbat, o femeie si un copil zacand pe jos, morti mi-am dat seama. In apropiere de gara, un magazin a fost distrus, statia de autobuz ardea, iar oameni morti zaceau in jur", a declarat ea.

Anterior, Consiliul ucrainean pentru Securitate Nationala si Aparare a anuntat ca fortele ucrainene au "distrus mai multe baraje" ale insurgentilor si ca acestea se aflau in apropiere de Gorlivka, un oras cu 258.000 de locuitori, considerat fieful liderului rebel Igor Bezler.

Preluarea controlului asupra orasului Gorlivka este prezentata de catre militari ca o etapa cruciala in avansarrea catre Donetk, capitala regiunii si un bastion separatist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.