O racheta antitanc a fost trasa asupra casei primarului din Liov, un bastion nationalist in estul Ucrainei, au anuntat sambata autoritatile, deschizand o ancheta pentru comiterea unui "atentat terorist", relateaza AFP.

Racheta, care a fost trasa vineri, catre ora locala 23.30 (23.30, ora Romaniei), a atins casa, goala la momentul atacului, avariind acoperisul, o grinda si spargand mai multe ferestre, a anuntat Primaria intr-un comunicat.

Primarul Andrii Sadovii, una dintre figurile-cheie ale miscarii proeuropene de contestare a regimului fostului presedinte prorus Viktor Ianukovici, destituit din functie in februarie, se afla in vacanta impreuna cu familia, transmite MEDIAFAX.

"O ancheta a fost deschisa, pentru (comiterea unui) atentat terorist", a declarat seful politiei locale Serghii Ziubanenko.

"Din cate stiu eu, la Liov nu s-a tras niciodata cu lansatoare de rachete", a declarat Sadovii, primar din 2006, cunoscut pentru implementarea unor reforme cu succes si care a transformat Liovul intr-o destinatie turistica din Europa de Est.

"Nu am conflicte politice care sa ma transforme intr-o tinta a unui asemenea atac", a adaugat el.

Liov, un oras cu aproximativ 750.000 de locuitori, situat in apropierea frontierei cu Polonia, este un bastion nationaist si ucrainofon. Alte doua regiuni din estul rusofon al Ucrainei - Donetk si Lugansk - sunt devastate in prezent de o insurectie armata separatista prorusa sangeroasa, inspirata, potrivit Kievului, de Rusia.

Alt primar, Oleg Baiev, din orasul Kremenciuk, in regiunea Poltava, in partea central-estica, a fost ucis prin impuscare sambata, in apropiere de locuinta, a anuntat Ministerul ucrainean de Interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.