Estonia isi reorganizeaza reprezentanta diplomatica in Ungaria si isi va inchide ambasada din aceasta tara incepand din 30 septembrie, a decis Guvernul de la Tallinn.

Un comunicat postat pe site-ul Ministerului eston de Externe, joi seara, anunta ca Guvernul a decis sa-si reorganizeze reprezentanta din Ungaria si isi va inchide ambasada din aceasta tara. Un ambasador nerezident in Ungaria va fi numit, potrivit comunicatului.

"Comunicarea eficienta, apropiata dintre Estonia si Ungaria va continua pe viitor atat in cadrul Uniunii Europene, cat si al NATO. La Budapesta, Estonia are un consul general onorific, Andras Bereczki. Activitatile Institutului Eston din Budapesta vor continua", precizeaza comunicatul.

"Croatia si Slovenia, care sunt localizate in zona consulara a Ungariei, vor fi deservite prin acreditari comune ale altor ambasade", adauga comunicatul.

Potrivit agentiei chineze Xinhua, ministrul eston de Externe, Urmas Paet, a declarat intr-o conferinta de presa ca serviciul extern trebuie sa fie flexibil si ca noi ambasade trebuie deschise sau vechi ambasade sa fie inchise atunci cand este necesar, deoarece "bugetul nu este nelimitat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.