Autoritatile ucrainene afirma ca au descoperit prima groapa comuna la Slaviansk, fostul bastion al rebelilor prorusi, in care s-ar putea afla aproximativ 20 de cadavre, printre care si cadavrele a cel putin patru civili.

"Stim ca exista si alte gropi ca aceasta in oras, dar nu stim unde (se afla), iar aceasta este prima pe care o deschidem", a declarat Anton Gherascenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne, care a prezidat o ceremonie la fata locului joi.

"Stim ca aici au fost ingropati, in groapa comuna, patru protestanti nevinovati care au fost torturati de catre rebeli", a continuat el.

"La 8 iunie ei au fost rapiti la iesirea de la slujba de duminica. Rebelii i-au capturat si nimeni nu a mai auzit de ei dupa aceea. Potrivit informatiilor mele, au fost ucisi in noaptea urmatoare", a declarat Gherascenko.

Autoritatile de la Kiev, care ancheteaza asupra disparitiei unor locuitori dupa ce au preluat controlul asupra orasului, la inceputul lui iulie, afirma ca in groapa s-ar putea afla aproximativ 20 de cadavre, inclusiv ale unor combatanti rebeli. Primele patru cadavre scoase din groapa comuna joi urmeaza sa fie transportate in vederea efectuarii unor analize ADN.

Potrivit unui raport al Inaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului de la jumatatea lui iunie, zeci de opozanti reali sau "imaginari" au disparut si au fost supusi torturii in orase aflate sub controlul rebelilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.