Doua avioane de vanatoare au fost doborate miercuri in estul Ucrainei, a anuntat un purtator de cuvant al "operatiunii antiteroriste" conduse de fortele ucrainene, transmite AFP.

Cele doua avioane de tip Su-25 au fost doborate deasupra regiunii Saur Mogila, o zona inalta din regiunea Donetk, in apropiere de localitatea Snijne, a precizat Oleksii Dmitraskivskii, la aproximativ 25 de kilometri distanta de locul unde s-a prabusit zborul MH17, atins joi de o racheta trasa dintr-o zona controlata de catre rebeli prorusi, in estul Ucrainei.

Deocamdata nu se cunoaste soarta pilotilor, a precizat purtatorul de cuvant Oleksii Dmitraskivski, scrie MEDIAFAX.

Alt purtator de cuvant militar, Vladislav Seleznev, a anuntat, ulterior, ca "in pofida dispozitivelor termice lansate de catre piloti, avioanele au fost atinse de catre rachete de tip sol-aer trase de catre rebeli intr-o zona din apropiere de satul Dmitrivka, in regiunea Donetk, dar apropiata totodata de Lugansk si regiunea rusa Rostov.

Aceasta informatie a fost anuntata la sase zile dupa prabusirea, joi, a unui avion de linie malaysian cu 298 de persoane la bord, doborat de o racheta in zona controlata de rebelii prorusi din estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.