Peste 40.000 de militari rusi sunt dislocati la frontiera ruso-ucraineana si dispun de armament greu, a declarat, marti, in Parlamentul de la Kiev, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Nationala si Aparare, Andrei Parubi.

"In ultima saptamana, s-a produs redistribuirea si consolidarea trupelor. In prezent, aproximativ 41.000 de militari rusi se afla la frontiera cu Ucraina in nord, est, in sud si in Crimeea", peninsula ucraineana anexata in martie de Rusia, a afirmat Parubi.

Potrivit oficialului ucrainean, 150 de tancuri, 400 de blindate si 500 de sisteme ruse de artilerie se afla in apropierea frontierei de langa Donetk, capitala regiunii ucrainene confruntata cu insurectia armata prorusa.

Andrei Parubi a sustinut un discurs in fata Parlamentului de la Kiev, care a aprobat decretul presedintelui Petro Porosenko privind o noua mobilizare partiala, cea de-a treia de la inceputul lunii martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.