Separatistii prorusi au predat unor oficiali malaysieni, in cursul noptii de luni spre marti, la Donetk, cutiile negre ale avionului prabusit joi.

In acelasi timp, ei au anuntat in fata presei instituirea unui armistitiu pe o raza de zece kilometri in jurul locului prabusirii aparatului apartinand companiei Malaysia Airlines.

"Am decis sa predam expertilor malaysieni cutiile negre", a declarat "premierul" republicii autoproclamate Donetk, Aleksandr Borodai, conform MEDIAFAX.

Un expert malaysian le-a multumit separatistilor prorusi.

"In numele Guvernului malaysian, transmit multumiri Guvernului republicii Donetk ca ne-a predat cele doua cutii negre (...). Nu am gasit cutiile negre ale zborului MH 370 (disparut deasupra Oceanului Indian) si, prin urmare, suntem multumiti ca le-am putut recupera pe acestea", a spus el.

"Cutiile negre sunt intacte", a adaugat el.

Pe de alta parte, Aleksandr Borodai a anuntat o masura solicitata inca din momentul prabusirii avionului de comunitatea internationala pentru a facilita accesul in zona.

"Am ordonat o incetare a focului pe un perimetru de zece kilometri in jurul" locului tragediei, soldate cu 298 de morti, a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.