Un australian de 18 ani din Melbourne este autorul unui atentat sinucigas care a avut loc saptamana trecuta in apropierea unei moschei din centrul Bagdadul, soldat cu cel putin trei morti si zeci de raniti, au anuntat, luni, autoritatile de la Canberra.

Tanarul in varsta de 18 ani a murit dupa ce a detonat vesta cu explozibili in apropirea unei moschei din piata centrala din Bagdad.

La randul sau, gruparea radicala Statul Islamic (SI) a anuntat, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca autorul atentatului care a avut loc saptamana trecuta in Bagdad este un tanarul australian care a primt numele de Abu Bakr al-Australi.

Ministrul australian al Justitiei, George Brandis, a afirmat, intr-un comunicat, ca acesta este cel de-al doilea cetatean australian care a comis un atentat sinucigas in Irak sau in Siria.

Oficialul australian a mai afirmat ca participarea australienilor in conflicte in Siria si Irak reprezinta o adevarata problema de securitate interna, in momentul in care cei care au participat in lupte se intorc acasa si incearca sa aduca violenta in Australia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.