Salvatorii italieni si maltezi au descoperit cadavrele a 18 imigranti pe o nava aflata in largul Insulei Lampedusa, in timp ce un al nouasprezecelea barbat a murit in cursul operatiunilor de salvare.

"Optsprezece cadavre au fost gasite pe nava", a declarat purtatorul de cuvant al Pazei de Coasta, Filippo Marini, pentru postul de televiziune SkyTG24, conform MEDIAFAX.

Alti doi barbati, gasiti in stare critica, au fost transportati la spitalului din Palermo, in Sicilia. Supravietuitorii au fost transferati in Italia, in timp ce cadavrele unor victime vor fi duse in Malta, duminica.

Potrivit salvatorilor italieni, imigrantii ar fi victimele unor scurgeri de gaze.

Ambarcatiunea, care transporta intre 400 si 600 de persoane, a fost reperata in mare, intre Libia si Malta, de o nava daneza.

La inceputul lui iulie, cadavrele a aproximativ 45 de imigranti asfixiati au fost descoperite la bordul unei nave.

Conditiile meteorologice favorabile ii incurajeaza pe imigranti sa incerce sa ajunga cu orice pret pe cale maritima in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.