Cel putin 11 presupusi insurgenti au fost ucisi sambata intr-un atac al unui avion fara pilot american, care viza o tabara a talibanilor in nord-vestul Pakistanului.

"Avionul fara pilot a lansat sambata dimineata opt rachete asupra acestei tabere de talibani, omorand 11 insurgenti ai factiunii Punjabi a talibanilor pakistanezi", a declarat un oficial din domeniul securitatii, conform MEDIAFAX.

Atacul a avut loc in regiunea Waziristanul de Nord, unde armata pakistaneza desfasoara timo de o luna o ofensiva impotrva talibanilor.

Printre persoanele ucise se numara doi comandanti "importanti" ai talibanilor pakistanezi, a precizat oficialul, sub protectia anonimatului.

Tirul a avut efectuat la Mada Khel, in suburbia Data Khel, un oras situat la distanta de 36 de kilometri vest de capitala Waziristanului de Nord, Miranshah.

Fortele pakistaneze desfasoara, incepand de la mijlocul lui iunie, o ofensiva impotriva rebelilor talibani si Al-Qaida, in regiunea tribala din nord-vestul Pakistanului.

Pana in prezent, in cursul acestei ofensive, au fost ucisi peste 400 de rebeli, afirma armata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.