Rusia va insista pentru desfasurarea unei anchete obiective, deschise si independente privind prabusirea avionului malaysian in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a declarat, vineri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relateaza Russia Today.

"Suntem dispusi sa contribuim la ancheta internationala, dar consideram, desigur, ca aceasta ar trebui sa fie initiativa tarii pe teritoriul careia a avut loc tragedia", a declarat Lavrov pentru postul de televiziune Rossia-24.

Ministrul Serghei Lavrov a respins acuzatiile autoritatilor de la Kiev privind doborararea avionului de catre Rusia, afirmand ca, in ultima perioada, afirmatiile Ucrainei au fost lipsite de credibilitate.

"In ceea ce priveste declaratiile Kievului, care spun ca Rusia a doborat avionul: dupa cum stiti, in ultimele luni, afirmatiile autoritatilor ucrainene au fost lipsite de credibilitate", a afirmat seful diplomatiei ruse.

Cutiile negre ale avionului Malaysia Airlines prabusit in estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord ar trebui sa ramana pe teritoriul Ucrainei, a anuntat, intr-un comunicat, Ministerul de Externe de la Kiev. Eventuala transportare a cutiilor negre in afara tarii este ilegala, a adaugat diplomatia ucraineana.

Un avion Boeing 777, apartinand companiei Malaysia Airlines, s-a prabusit joi in apropiere de localitatea Grabovo, situata la aproximativ 50 de kilometri de orasul Donetk, unde au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi. Toate cele 298 de persoane aflate la bord - 283 de pasageri si 15 membri ai echipajului - si-au pierdut viata, iar Kievul si Moscova se acuza reciproc pentru aceasta tragedie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.