Primul taifun al sezonului care a traversat Filipine a cauzat moartea a 38 de persoane, potrivit unui bilant publicat joi si care ar putea sa creasca, in pofida unui ordin de evacuare a sute de mii de persoane.

"Trebuie sa ajungem sa intelegem motivele pentru care multi dintre cetatenii nostri refuza sa respecte recomandarile de evacuare", a declarat presei un oficial din cadrul agentiei guvernamentale de gestionare a catastrofelor, Alexander Pama.

In cadrul unei operatiuni denumite "zero victime", Guvernul a evacuat aproximativ 400.000 de persoane inainte de a trecerea taifului Rammasun prin arhipelag, in noaptea de marti spre miercuri.

Zeci de persoane au murit dupa ce au fost lovite de copaci sau de stalpi de electricitate. Bilantul ar putea sa fie si mai mare, pe masura ce se vor restabili comunicatiile cu zonele cele mai afectate (coasta de est), a avertizat Alexander Pama.

Filipinezii sunt afectati in fiecare an de circa 20 de furtuni violente, dintre care multe se soldeaza cu victime. Arhipelagul Filipine este prima zona de uscat care se interpune in calea taifunurilor formate deasupra apelor calde ale Pacificului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.