Ministrul britanic de Externe, William Hague, a anuntat luni ca demisioneaza din functia sa, pentru a deveni liderul Camerei Comunelor.

"In aceasta seara demisionez din functia de ministru de Externe, pentru a deveni liderul Camerei Comunelor", a scris Hague intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter, conform MEDIAFAX.

In aceasta seara demisionez din functia de ministru de Externe, pentru a deveni liderul Camerei Comunelor", a scris Hague intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

Hague, care a fost sef al diplomatiei britanice timp de patru ani, a afirmat, de asemenea, ca nu se va prezenta la alegerile legislative din mai 2015, pentru a "ma consacra lucrurilor pe care le-am dorit sa la fac intotdeauna", a adaugat el.

Premierul David Cameron urmeaza sa efectueze si alte modificari vizand componenta Guvernului sau, in cadrul unei remanieri care are drept scop pregatirea alegerilor din 2015.

Liderul Camerei Comunelor are rangul de ministru si membru al Guvernului.

Totodata, veteranul politicii britanice, Kenneth Clarke, un conservator proeuropean, a demisionat din functia de ministru fara portofoliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.