Ministerul rus de Externe spune ca a invitat observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa sa se deplaseze la frontiera ruso-ucraineana.

"Printr-un gest de bunavointa si fara a astepta o incetare a focului, partea rusa invita observatori ai OSCE sa se deplaseze la punctele vamale din Donetk si Gukovo, la frontiera ruso-ucraineana", anunta dipomatia rusa intr-un comunicat, adaugand ca a trimis o scrisoare in acest sens presedintelui OSCE, Didier Burkhalter, conform MEDIAFAX.

Ministerul rus a precizat, de asemenea, ca aceasta decizie este "legata de agravarea considerabila a situatiei din sud-estul Ucrainei, unde Kievul desfasoara o operatiune militara".

"Suntem siguri ca aceasta masura va contribui la crearea conditiilor favorabile pentru atingerea obiectivelor vizand o incetare a violentelor si lansarea unui dialog" in Ucraina, adauga Moscova.

Un purtator de cuvant al autoritatilor regionale din Rostov, citat de agentia rusa Itar-Tass, a anuntat duminica ca "un obuz lansat de pe teritoriul ucrainean a cazut la Donetk. Doua case au fost avariate, iar o persoana a murit", a precizat el, adaugand ca o femeie in varsta a fost ranita.

Moscova a reactionat foarte rapid. "In Rusia, noi consideram aceasta provocare drept un act de agresiune suplimentar din partea Ucrainei", a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe. "Acest eveniment demonstreaza o escaladare extrem de periculoasa a tensiunilor de la frontiera dintre Rusia si Ucraina si poate avea consecinte ireversibile, de care va fi responsabila Ucraina".

La randul sau, Kivul a dezmintit duminica ca ar fi la originea acestui tir cu obuze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.