Fortele armate ucrainene au reusit sa deblocheze duminica, in urma unor lupte, aeroportul de la Lugansk, unul dintre orasele importante din estul tarii aflate sub controlul separatistilor prorusi, a anuntat presedintia ucraineana.

"Statul Major al operatiunii antiteroriste i-a raportat presedintelui Petro Porosenko faptul ca militariii ucraineni au sosit, in urma unor lupte, pe aeroportul de la Lugansk", a anuntat presedintia pe pagina de Facebook.

Un purtator de cuvant militar, Oleksii Dmitraskivskii a declarat ulterior ca aviatia ucraineana a efectuat atacuri in apropierea aeroportului, dar si in apropierea altor doua localitati din regiunea Lugansk, si anume Izvarine si Lisiceansk, asupra unor trupe si material apartinand insurgentilor.

Avariat si inchis de mai multe saptamani, aeroportul de la Lugansk se afla sub controlul loialistilor, dar a devenit aproape inaccesibil din cauza prezentei fortelor separatiste in jur. El era prezentat ca unul dintre punctele importante ale apararii separatistilor pe drumul catre Lugansk.

"Ministrul apararii" rebel Igor Strelkov a declarat duminica seara agentiei publice rusesti RIA Novosti ca "lupte intense" erau in curs la periferia Luganskului, unde fortele ucrainene au mobilizat, potrivit acestuia, zeci de tancuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.