Moscova a avertizat Kievul in privinta unor posibile "consecinte ireversibile" dupa ce un obuz care a cazut intr-un oras situat la granita cu Ucraina.

"In Rusia, noi consideram aceasta provocare drept un act de agresiune suplimentar al Ucrainei", a declarat Ministerul rus pentru Afaceri Externe. "Acest eveniment demonstreaza o escaladare extrem de periculoasa a tensiunilor de la frontiera dintre Rusia si Ucraina si poate avea consecinte ireversibile, a caror responsabilitate o poarta Ucraina".

"In jurul orei 09.20 (08.20 ora Romaniei), un obuz a cazut in Donetk (Rusia) lansat de pe teritoriul ucrainean. Doua case au fost avariate si o persoana a murit", a declarat Aleksandr Titov, purtatorul de cuvant al autoritatilor regionale din Rostov, citat de agentia rusa Itar-Tass, conform MEDIAFAX.

O persoana in varsta de a fost ranita.

Donetk este un orasel din Rusia situat in apropiere de frontiera cu regiunea Lugansk, in estul Ucrainei, unde trupele guvernamentale si separatistii prorusi lupta pentru controlul punctelor de trecere a frontierei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.