Presiunile internationale nu vor impiedica Israelul sa atace "grupuri teroriste", avertizeaza premierul Benjamin Netanyahu, referindu-se la raidurile aeriene impotriva organizatiei islamiste Hamas.

"Presiunile internationale nu vor impiedica Israelul sa loveasca grupurile teroriste care ne ataca", a afirmat Netanyahu.

"Am avut o conversatie foarte buna cu presedintele SUA, Barack Obama, si cu alti lideri, care au spus ca inteleg necesitatea luarii unor masuri", a spus Netanyahu.

Barack Obama l-a sunat joi pe Benjamin Netanyahu pentru a exprima preocuparea privind riscul escaladarii conflictului intre Israel si Hamas si a propune medierea Statelor Unite.

"Statele Unite sunt pregatite sa faciliteze incetarea ostilitatilor, inclusiv revenirea la armistitiul din noiembrie 2012", a afirmat presedintele american.

Israelul a declansat operatiunea militara Protective Edge (Limita Protectoare) in Fasia Gaza dupa ce trei adolescenti israelieni au fost rapiti si executati, in Cisiordania, de presupusi membri ai miscarii Hamas. Organizatia terorista a lansat sute de rachete spre Israel in ultimele zile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.