Armata israeliana este pregatita pentru toate optiunile, inclusiv pentru o ofensiva terestra, cu scopul de a opri tirurile de rachete dinspre Fasia Gaza catre teritoriul israelian, a declarat marti un oficial de rang inalt, relateaza AFP.

"Armata pregateste o serie de optiuni, inclusiv o invazie sau o ofensiva terestra" asupra enclavei palestiniene aflate sub controlul miscarii islamiste Hamas, a declarat pentru AFP acest oficial israelian sub protectia anonimatului, transmite MEDIAFAX.

Alt oficial a declarat ca armata a primit instructiuni "pentru pregatirea diverselor alternative militare, cu scopul de a fi pregatita".

Armata israeliana a lansat o vasta operatiune aeriana - "Protective Edge" (Tais protector) - ca replica fata de tirul sustinut de rachete provenind de pe teritoriul Fasiei Gaza. In cadrul operatiunii, zeci de raiduri aeriene au avut loc contra acestui teritoriu.

Citeste si: Miscarea islamista Hamas a lansat zeci de rachete asupra Israelului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.