- O noua lansare a rachetei ruse cu raza lunga de actiune de tip Angara a fost stabilita miercuri, dupa esecul de la sfarsitul lui iunie a primului tir de testare a acestei rachete de noua generatie, potrivit agentiei Interfax.

"O noua incercare de lansare a unei rachete cu raza lunga de actiune (...) Angara va avea loc pe 9 iulie", a anuntat o sursa apropiata Comisiei de stat care urmeaza sa transeze problema, citata sambata de catre agentie.

Racheta, prezentata drept prima dezvoltata de catre Rusia dupa destramarea fostei Uniuni Sovietice, urma sa decoleze de la poligonul de la Plesetk (nord) pe 27 iunie.

Insa procedura automatica a intrerupt lansarea, care a fost amanata cu 24 de ore, iar apoi pe o perioada nedeterminata.

Rusia, ale carei lansatoare de tip Soiuz asigura transportul echipajelor catre Statia Spatiala Internationala, s-a confruntat cu o serie de esecuri in domeniul spatial, in ultimii ani.

In mai, o racheta cu raza lunga de actiune de tip Proton - pe care noua racheta de tip Angara este menita sa o inlocuiasca - a esuat sa plaseze pe orbita un satelit de telecomunicatii construit pentru Rusia de catre Airbus Defence and Space si care a ars in atmosfera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.