Liderul nord-coreean Kim Jong-un a condus un exercitiu militar de amploare care a simulat efectuarea unui asalt asupra unei insule si a profitat de aceasta ocazie pentru a avertiza ca Sudul "va regreta amar" o eventuala incursiune, a anuntat sambata agentia nord-coreeana KCNA.

Potrivit KCNA, "la exercitiu au participat combatanti, piese de artilerie de diferite calibre, nave de lupta, inclusiv submarine, avioane de vanatoare, bombardiere si avioane cargo".

Agentia nu a precizat locul si ziua desfasurarii acestui exercitiu, in cursul caruia, potrivit KCNA, Kim Jong-un a "avertizat ferm" ca "dusmanii vor regreta amar daca vor face lucruri gresite in zile proaste".

Liderul nord-coreean s-a referit, se pare, la un exercitiu efectuat luna trecuta de Seul pe insule situate in apropiere de frontiera maritima contestata dintre cele doua tari.

Acest exercitiu a avut loc intr-un context neclar, Phenianul osciland in ultimele zile intre amenintari si oferte de pace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.