Uraganul Arthur a atins zona de coasta a Statelor Unite joi, la nivelul statului Carolina de Nord, in contextul in care milioane de americani de pe Coasta de Est se pregateau pentru impactul acestuia in ajunul Zilei Nationale de la 4 iulie.

Arthur a atins zona de coasta catre ora locala 23.15 (6.15, ora Romaniei) in portiunea dintre Cape Lookout si Beaufort, a anuntat Centrul National al Uraganelor (NHC), conform MEDIAFAX.

Anterior, puterea acestuia s-a amplificat cu o treapta, devenind uragan de categoria a doua pe scara Saffir-Simpson, in timp ce se apropia de plaje foarte frecventate de turisti in sud-estul Statelor Unite.

Insa, potrivit meteorologilor, "el ar urma sa inceapa sa scada in intensitate vineri seara si sa redevina, sambata, un ciclon post-tropical".

"Nu dati dovada de idiotenie. Pregatiti-va!", a declarat intr-o conferinta de presa guvernatorul statului North Carolina Pat McCrory, indemnandu-si concetatenii sa se pregateasca pentru eventuale intreruperi ale alimentarii cu energie electrica.

Regiunea care risca sa fie cea mai afectata de uragan este peninsula Outer Banks, in North Carolina, foarte frecventata de turisti, care sunt nevoiti sa-si refaca planurile de vacanta.

Autoritatile au dispus evacuarea insulelor Hatteras si Ocracoke, inainte sa fie traversate de rafale puternice de vant si ploi torentiale care insotesc uraganul. Secretarul Transporturilor de la nivelul statului Tony Tata a anuntat ca feriboturi suplimentare au fost introduse in serviciu pentru Insula Ocracoke, situata la capatul peninsulei, "pentru a ajuta oamenii sa plece".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.